Fer Negoci Amb Bolets I Microbis; si m’ho arriben a dir…..

 

Una setmana més,  Aules d’Extensió Universitària de Caldes,  ha comptat amb un ponent d’excepció per un doble motiu. Per ser veí de casa nostra i per l’activitat que porta a terme .Es tracta de Xavier Vilanova Solà, doctor en Biologia i director tècnic de Micologia Forestal & Aplicada.
De la seva mà ens hem introduït al món dels fongs i hem conegut algunes de les diferents famílies de bolets en funció de les seves condicions de reproducció en diferents substrats, especialment el rovelló, la gírgola i la tòfona. L’empresa de la que és el director tècnic te una forta base de Recerca i Desenvolupament al voltant de la reproducció controlada dels bolets. Ha parlat  de la simbiosi entre els fongs i els microbis i ens ha explicat com es preparen i seleccionen al laboratori les espores  i els substrats més adients per la reproducció d’aquestes espècies i, en particular,  de l’apreciada tòfona.

Actualment estan col·laborant en la recerca amb l’IRTA  i exporten el seu coneixement  arreu del món, fins i tot a mercats amb tanta cultura micòtica com el japonès.
El món de la tòfona, en procés continuo de redescobriment, és fruit de rigoroses investigacions que cada vegada  ens apropen més, tant a les altes exigències productives dels mercats actuals com a una oferta de productes a la carta segons les seves característiques oligolecítiques.

Una vegada més, ha estat molt interessant conèixer mitjançant els  experts i la investigació aplicada   tot el que hi ha darrere  d’aquest món tan quotidià com alhora tan desconegut i apassionant per la majoria de nosaltres.

IMG_3136

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s